opstalverzekering  »  opstalverzekering nieuws

Prijzen opstalverzekering muurvast

24 januari,
2012

Hoewel de huizenprijzen al een tijdje aan het dalen zijn heeft dit geen gevolgen voor de premies van de opstalverzekering concludeerde de Telegraaf. Verzekeringsexperts zullen hierdoor niet verrast zijn, maar we leggen graag nog eens uit hoe het zit.

Een opstalverzekering verzekerd de opstal tegen brand, stormschade etc. Indien een opstal (ofwel een huis) compleet afbrand dan zal de verzekeraar niet het bedrag uitkeren wat het huis zou opbrengen indien het verkocht zou worden. De grond (en lokatie) is immers een belangrijk deel van de verkoopprijs en de grond zal niet snel afbranden.

Lees meer over "Prijzen opstalverzekering muurvast"

Opstalverzekering vergelijken

18 januari,
2012

Opstalverzekeringen zijn nodig voor iedereen die een woonhuis of bedrijfsgebouw bezit. De kans op brand is minmaal, maar altijd nog aanwezig. Naast brand, kun je ook je opstallen verzekeringen tegen storm, diefstalschade en andere gebeurtenissen.

De premie voor een opstalverzekering is bij iedere verzekeringsmaatschappij anders. Staat je opstal / woonhuis in de grote stad of op het platte land. Het kan allemaal  invloed hebben op  de premie.

Lees meer over "Opstalverzekering vergelijken"

Opstalverzekering en huurders

18 januari,
2012

Huur je een opstal, dan verzorgt in de meeste gevallen de verhuurder de opstalverzekering. Soms heb je dan nog wel een verzekering nodig. Als je iets huurt, dan breng je soms wel verbeteringen aan.Bijvoorbeeld een mooiere keuken, badkamer of werkplekken. Jij hebt belang bij deze verbeteringen.

Dit noemen ze huurdersbelang. Hiervoor kun je een aparte verzekering voor afsluiten of deze zaken meeverzekering op je inboedel of inventarisverzekering.

Lees meer over "Opstalverzekering en huurders"

Opstalverzekering en glas

18 januari,
2012

Ben je eigenaar van een opstal, dan sluit je meestal bij je woonhuis- of opstalverzekering automatisch een glasverzekering mee. Ben je huurder, kijk dan goed in je huurcontract.

Het kan zijn dat je als huurder verplicht bent om een glasverzekering af te sluiten.

Lees meer over "Opstalverzekering en glas"

Opstalverzekeringen en de voorwaarden

18 januari,
2012

Opstalverzekeringen verschillen als het over de dekking brand en storm gaat niet zoveel in de voorwaarden. Kies je voor een uitgebreidere dekking, dan kun je wel  meerdere verschillen waarnemen. Als je een opstalverzekering, voor je woonhuis, dan is in de meeste gevallen ook schade aan glas meeverzekerd en hebben de voorwaarden een eigen risico bij stormschaden.

Er is bij de meeste verzekeraars sprake van storm als het harde dan windkracht 7 waait. Verzekeraars kunnen bij het KNMI opvragen hoe de windsnelheid was bij in op een bepaalde datum en plaats.

Lees meer over "Opstalverzekeringen en de voorwaarden"